Bara bröst bara


Suecia | Salud
Publicada:2011-06-04
Por Mayra José P Braca

Nätverket ”Bara bröst ” i Sverige har satt fart på tankarna. Det började med att två unga kvinnor begav sig till Fyrishov i Uppsala för att simma utan bh.
– Det är könsdiskriminerande att vi måste täcka brösten när män inte behöver göra det, sa de.
De motades förstås ut av badhusvakten.
”Bara bröst” har spridit sig till Malmö och Lund. I Lund kördes medlemmar av nätverket ut av småbarnsmammor som oroades över vad barnen skulle tro om denna bara fägring på kvinnors överkroppar.
– Men det är ju inte samma sak ju!
Säger undersköna dottern Tösabiten därhemma i hörnsoffan när modern, den genomkloka och lagom mogna, tagit upp ämnet ”Bara bröst”.
– Just det. Det är inte samma sak. Varför är kvinnors bröst sexiga och mäns alldeles vanligt osexiga? Nätverket ”Bara bröst ” i Sverige har satt fart på tankarna. Det började med att två unga kvinnor begav sig till Fyrishov i Uppsala för att simma utan bh.
– Det är könsdiskriminerande att vi måste täcka brösten när män inte behöver göra det, sa de.
De motades förstås ut av badhusvakten.
”Bara bröst” har spridit sig till Malmö och Lund. I Lund kördes medlemmar av nätverket ut av småbarnsmammor som oroades över vad barnen skulle tro om denna bara fägring på kvinnors överkroppar.

Nätverket har anmält Fyrishov till Jämo för könsdiskriminering. Nyligen beslöt myndigheten att inte ta upp ärendet. Att kvinnor anmodas dölja brösten är inte diskriminering i lagens mening, sägs det.
Mer finns att läsa på www.barabrost.blogg.se

– Men i Afrika då, fortsätter modern, där går kvinnorna rakryggade och visar vad de har framtill helt ogenerat. Vem är det som bestämt att bröst ska vara så sexigt egentligen?
– Inte är det jag i alla fall, konstaterar Tösabiten torrt. Det står kanske i Bibeln nånstans.
– Nix du. Det gör det icke. Tvärtom. Kroppen är ett tempel, den är helig och ska behandlas med vördnad. Nu borde ni unga fräscha damer fara i ett stort gäng till Mariebad och simma i bara byxorna.
– Men mamma... Snälla...
– Ni är ju så lättklädda på krogen, avklädda rent av, så då kan ni väl likaväl gå och bada utan bh. Det är ju mycket skönare att simma så också.
– Du är ju enbart pinig du...
– Men förresten, nu tänkte jag helt fel. Det är inte ni unga som ska behöva gå emot detta hårda tryck. Det är vi mogna, vi som fattat att lyckan inte finns i ett par nyopererade bröst, vi som har en partner som älskar oss – i alla viktklasser och åldersklasser, helst. Vi 50-plussare skulle gå i stora skaror och visa upp våra bomber, meloner, hängpattar och taxöron i simhallen. Det skulle ge eko i massmedier långt ut i världen. Vi skulle kunna göra detta för att avsexualisera brösten, för er skull...
– Säkert morsan. Med dig i spetsen då... Du, jag känner inte dig...
– Jodå,. det gör du visst det. Förresten ska sjömanshustruns bröst peka ner mot jorden, mot havets djup. Det har jag läst i en bok.
– Antagligen för att du är så lagom klok...
– Men vart pilothustruns bröst ska peka är det ingen som vet... Men allvarligt. Vi borde samlas ett gäng mogna damer och genomföra denna aktion. Rakryggat och stolt.

Tjejer, det är så viktigt att kolla brösten varje månad! Så här i Rosa-bandet-tider, har jag sett till att jag varje månad kommer bli uppringd av ingen mindre än Kjell Bergqvist. Hans uppgift är att påminna mig om att känna på mina bröst. Varje samtal kostar 30kr. För mig. Det tycker jag är en otroligt billig försäkring för mina bröst, och andras! Anmäl er ni med! (ni kan välja andra än just Kjelle) på kollabrosten.nu

Comparte


Noticias relacionadas de Suecia

✅ El miedo se extiende en los suburbios
✅ Ahora se trata de poder actuar con rapidez si es necesario
✅ Quiénes somos
✅ Los medios extranjeros y la estrategia sueca
✅ Astra Zeneca pausa prueba de vacuna tras caso de enfermedad

Te puede interesar!

Ahora se trata de poder a
Chile: Cómo se construye
El pacto secreto entre la


Leonard Cohen y Marianne:
Inteligencia artificial:
La realidad no existe has

Ultimas Noticias

De interés

Consultas Servel Chile
Chile a 40 años del Golpe”  title=”Chile a 40 años del Golpe”  border=
Punto Final”  title=”PuntoFinal”  border=
Premio Nobel
Biblioteca Nacional
Memoria chilena
Cine chileno
Ñuque Mapu
Ñuque Mapu
estocolmo